Espanjalaista pianomusiikkia: pianotaiteilija Eeva Havulehto

eeva_havulehto_artistphoto 960x540.jpg

Pianotaiteilija Eeva Havulehto esittää Federico Mompoun sävellyksiä, juhlavuottaan viettävän Enrique Granadosin Espanjalaisia tansseja, ja kokoelman Isaac Albénizin sarjasta Iberia.

Albénizin musiikin myötä Andalusian maisema muuttuu soivaksi todellisuudeksi. Konsertin aluksi kuullaan lukuisiin espanjalaisiin säveltäjiin vaikuttaneen Domenico Scarlattin sonaatteja. Eeva Havulehto esittää ohjelman myös mm. Helsingissä Musiikkitalon Camerata-salissa.

Pianotaiteilija Eeva Havulehto

Eeva Havulehto aloitti opiskelunsa Lohjan musiikkiopistossa Anneli Lasolan johdolla. Ammattiopintonsa hän suoritti Turun konservatoriossa opettajanaan Marketta Valve. Sibelius-Akatemiassa hän opiskeli vuosina 1987-1992 Matti Raekallion johdolla ja valmistui musiikin maisteriksi v. 1995. Ensikonsertin Eeva Havulehto soitti Sibelius-Akatemialla v. 1992.

Havulehto on osallistunut menestyksekkäästi moniin kilpailuihin saavuttaen mm.I palkinnon Ilmari Hannikainen-kilpailussa v.1987 ja jaetun II palkinnon vuoden 1988 Maj Lind-kilpailussa. Kansainvälisessä Mozart-kilpailussa Sarrebourgissa, Ranskassa hän sai III palkinnon v.1991.

Eeva Havulehto on esiintynyt resitaalein ja orkesterien solistina eri puolilla Suomea ja ulkomailla Venäjällä,Virossa ja Espanjassa.Soolokonsertteja hän pitänyt mm. Turun musiikkijuhlilla, Sibelius-Akatemian ja Solistiyhdistyksen konserttisarjoissa sekä Espoon kansainvälisellä pianoviikolla.

Eeva Havulehto on myös aktiivinen kamarimuusikko, viime aikoina Oulu Sinfonian muusikoiden kanssa.Maurice Ravelin soolopianotuotannon hän on esittänyt konserttisarjoin Helsingissä ja Turussa.

Eeva Havulehto on toiminut v.2005 alkaen pianonsoiton lehtorina Oulun konservatoriossa oltuaan sitä ennen Lahden konservatorion lehtori vv. 1995-2005.

www.eevahavulehto.net

Kesto n. 2h. Konsertissa on väliaika.
Tilaa väliaikatarjoilut ennakkoon.

29.3.2017 19:00–21:00

15/10/5€ + palvelumaksu
Osta liput