Canal Cheong Jagerroos: Blue and Red - Katkelmia

Olet tässä: Etusivu / Rovaniemen taidemuseo / Näyttelyt / Canal Cheong Jagerroos: Blue and Red - Katkelmia
Näyttelykalenteri
canal_960x540.jpg

Kiinalaissyntyisen Canal Cheong Jagerroosin 張 彤 茹 (s.1968, Macau) teoksissa yhdistyy mielenkiintoisella tavalla menneisyys ja nykyisyys, itä ja länsi. Viimeisen 30 vuoden aikana taiteilija on asunut ja työskennellyt lukuisissa maissa Aasiasta Eurooppaan ja Afrikkaan. Ainutlaatuiset kokemukset kulttuurisesti monimuotoisista paikoista ovat vaikuttaneet hänen taiteelliseen työhönsä niin tietoisesti kuin alitajuisestikin.

Canal Cheong Jagerroos tuntee hyvin sekä itäisen että länsimaisen taiteen kontekstin, ja käy taiteensa avulla omanlaistaan vuoropuhelua eri kulttuurien välillä. Teoksissaan Jagerroos rakentaa kieltä, perinteisen kiinalaisen taiteen merkkejä ja symboleja uudestaan. Värikkään, eläväisen ja kerroksellisen muodon taiteilija synnyttää maalaamalla useita värikerroksia eri värejä ja materiaaleja sekoittaen. Hän hyödyntää perinteisiä menetelmiä ja kuvastoja, mutta pyrkii siihen, ettei materiaali aseta rajoja hänen luovuudelleen. Intensiivisissä maalaussessioissa syntyy teoksia, joilla Canal Cheong Jagerroos tavoittelee positiivista energiaa, rauhaa ja harmoniaa. Tunnerikas, värikylläinen ilmaisu sekä vastakkainasettelujen ja erojen purkaminen synnyttää rauhanomaisen ja kauniin utopian.

Canal Cheong Jagerroos asuu Helsingissä, Shanghaissa, Nizzassa, Berliinissä ja Tokiossa.

Näyttely Blue and Red - Katkelmia:
https://youtu.be/gbiMacjlZUU

Installaatiosarja Floating Island:
http://youtu.be/r5a8k147aEA

BLUE and RED -taideprojekti

Vuonna 2015 Canal Cheong Jagerroos ja Nanna Susi saivat idean projektista, jossa eri kulttuureista tulevat taiteilijat kokevat toistensa maailmat yhteisellä matkalla. BLUE  and RED -taideprojektin tavoitteeksi tuli syventää keskinäisten kulttuurien ymmärrystä, solmia suhteita ja rakentaa yhteistyötä Suomen ja Kiinan välillä. Projektin aikana kaksi taiteilijaa matkustivat halki molempien taiteilijoiden kotimaan keräten paikallisia kokemuksia ja vaikutteita. Matkakilometrejä tuli tuhansittain ja niiden tunnelmia voi aistia molempien taiteilijoiden teoksista. 

張彤茹 | Canal Cheong Jagerroos (生於1968年,中國),蓝与红項目联合創始人 | 國際知名藝術家。在中國澳門一個藝術氛圍濃厚的家庭長大。張彤茹的作品以令人著迷的方式融合了東西方過去和當今不同的文化。在過去30多年中,張女士先後在亞洲,歐洲,非洲等地區的多個國家工作與生活。在面對不同文化的交融與碰撞下,對她的藝術作品產生了意識和潛意識的深遠影響。由於在多種文化背景下生活與創作的獨特經歷,因此賦予了她無限的創作空間與靈感,同時,她以情感豐富的表達方式,使作品創造了和平與善美的烏托邦。張彤茹現於赫爾辛基,尼斯,柏林和上海工作和生活。— Rovaniemi | Korundi 羅瓦涅米美術館

Kuva: Canal Cheong Jagerroos: Joined Energy, 180 x 180 cm, sekatekniikka, 2016, yksityiskohta / Jussi Tiainen, Joensuun taidemuseo

24.1.2020 - 31.5.2020 11:00–16:00