Back to the Roots: Pepe Petranen Band feat. Kaija Kärkinen

kaija-press (1).jpg

Suomen, Lapin ja Rovaniemen musiikkielämässä pitkään ja monipuolisesti vaikuttaneet muusikot johdattavat teidät musiikillisten virtojensa alkulähteille.

Konsertin avaa  Pepe Petranen Blues Band.

Rovaniemeläinen Pepe Petranen Blues Band koostuu Pohjois-Suomen eturivin rytmimuusikoista, joita yhdistää blues sen kaikissa sävyissä. Yhtyeen soittajat ovat tuttuja useista lappilaisista kokoonpanoista aina 1970-luvulta lähtien. 7-henkisellä bändillä soivat niin tyylilajin klassikot ja helmet, roots-musa, americana, juureva ja jykevä texas-blues kuin uudempi sininen musiikki. Delbert McClinton -projektilla ja Smooth Talk -nimellä aloittanut blow out -orkesteri on vakiinnuttanut toimintansa sittemmin nimellä  PPBB - Pepe Petranen Blues Band, karismaattisen laulusolistinsa mukaan nimettynä. Bändi on tunnettu ja tunnustettu toimija pohjoisen bluesin saralla.

PPBB - hyvä meininki, hyvä musiikki.

Pepe Petranen, laulu
Jari Kuru, kitara
Hannu Raudaskoski, basso
Antti Lassila, koskettimet
Mikko Silander, rummut
Hande Mikkola, ten.sax
Henri Haahti, trp

Väliajan jälkeen palaa juurille ja vanhojen bändikavereiden seuraan Kaija Kärkinen.

Hän on lappilaislähtöinen laulaja, sanoittaja ja näyttelijä. Nelostie toi Sodankylän tytön Rovaniemelle opiskelemaan kasvatustieteitä 80-luvun alussa. Päättöharjoittelu tuli toki suoritettua, mutta opiskeluajasta kilpailivat ankarasti Lapin Ylioppilasteatterin kunnianhimoiset produktiot sekä Lapin Akateeminen Tanssiorkesteri LATO, jonka muusikot olivat jo silloin huippuluokkaa. Cover-bändin monipuolinen ohjelmisto oli Kaijalle hyvää koulutusta tuleviin ammattikuvioihin. Ovet avautuivat Teatterikorkeakouluun, josta Kaija valmistui v. 1990. Näyttelijäntyön lisäksi mukana on koko ajan kulkenut musiikki. Ensimmäinen oma albumi Mustaa vettä julkaistiin 1991. Sen jälkeen on musiikkia yhdessä kitaristi-säveltäjä Ile Kallion kanssa syntynyt 11 albumin verran, pääasiassa Kaijan sanoittamana. Kaija keikkailee edelleen aktiivisesti Ile Kallion kanssa sekä vierailevana solistina eri kokoonpanoissa, näyttelijäntyön lisäksi. Myös musiikintekijöiden edunvalvonta työllistää tällä hetkellä.

Kaijan terveiset: “Paluu juurille ja vanhojen bändikavereiden seuraan tuntuu luontevalta ja hyvältä juuri Korundissa!”

Kesto n. 2h, sis. väliajan. Tilaa väliaikatarjoilut ennakkoon, niin pääset nauttimaan rennosta väliajasta valmiiksi katetussa pöydässä.

Järjestäjä: Dex Viihde

 12.10.2019 19:00–21:00

Alk. 27€/ennakkoon, 30€/ovelta
Osta liput