Arctic Glamour by Jukka Rintala

Olet tässä: Etusivu / Rovaniemen taidemuseo / Näyttelyt / Arctic Glamour by Jukka Rintala
Näyttelykalenteri
Jukka Rintala2_nettiin960x540.jpg

Koko Suomen rakastama muotitaiteilija Jukka Rintala tuo näyttelynsä Rovaniemelle marraskuussa 2019. Monipuolinen suunnittelija on määrittänyt suomalaista muotia jo yli neljä vuosikymmentä ja hänen kättensä jälki on tullut tutuksi niin itsenäisyyspäivän vastaanotoilta kuin gaalajuhlista, messuilta ja erilaisista kulttuuritapahtumistakin.

Jukka Rintala vangitsee maalauksissaan hetken

Rintalalla on kyky vangita siveltimellään olennainen, on kysymys sitten maalauksesta tai pukuluonnoksesta asiakkaalle. Näyttelyssä nousee esiin Jukka Rintalan koko taiteilijakuva – vahva viiva ja siveltimen veto, toisaalla kepeä ja herkkä käden jälki toistuvat näyttävissä puvuissa, muotipiirroksissa, akvarellimaalauksissa sekä painokuoseissa. Oma sijansa on myös pohjoisilla teemoilla – lumen ja jään tuntu korostuu valkoisessa pitsissä ja uusi revontulimainen kuosi Golden Lights on syntynyt pohjoisen innoittamana.

Rintalassa yhdistyy poikkeuksellisella tavalla teollinen suunnittelija ja vapaa taiteilija. Grafiikan ja maalausten lisäksi vaatesuunnittelija ja yrittäjä on suunnitellut sisustustuotteita ja koruja. Omien sanojensa mukaan hänen elämäntyönsä on taiteellinen kokonaisuus, jota yhdistää muoti. Näyttelyt ja näytökset ovat syntyneet kiinteässä yhteistyössä visualisti Matti Vaskelaisen kanssa jo vuodesta 1984 lähtien.

JR_nettiin_pysty.jpg

 Arctic Glamour by Jukka Rintala 
Rovaniemen taidemuseossa 29.11.2019–23.2.2020. 
Näyttely avataan torstaina 28.11. klo 18.

Näyttelyn suojelijana toimii yrittäjäneuvos Kirsti Paakkanen.

Muotitaiteilija Jukka Rintala tunnetaan Suomessa ja ulkomailla hienostuneista uniikki-iltapuvuistaan. Hänen pukunsa ovat usein veistoksellisia, runsaita ja dramaattisia tai toisinaan yksinkertaisia ja pelkistettyjä. Rintalan nimeä kantava teollinen vaatemallisto lanseerattiin vuonna 2008 ja hänen kaikki tuotteensa valmistetaan Suomessa. Rintalalla on ollut lukuisia näyttelyitä ja muotinäytöksiä kotimaassa ja ulkomailla.

Ke 11.12. klo 17.30-19 Taiteilijatapaamisessa Jukka Rintala
Sisältyy taidemuseon pääsymaksuun. Myös museokortilla pääset mukaan.

To 12.12. klo 17-19 Golden Lights - muotitapahtuma ja gaalanäytös
Jukka Rintalan näyttäviä asuja upeiden mallien yllä. Myymälässä runsas valikoima Rintalan designia itselle tai pukinkonttiin! Liput alk. 20/10€, Korundista ja Ticketmaster.fi.

 

Yhteistyössä Visit Rovaniemi ja Lapin yliopisto

29.11.2019 - 23.2.2020 11:00–18:00