Vildá and Mary Ann Kennedy Trio

Olet tässä: Etusivu / Tapahtumakalenteri / Vildá and Mary Ann Kennedy Trio
Vilda2.jpg

Tervetuloa The Arctic Celtic Gathering - tapahtuman konserttiin. Taianomainen laulun ja musiikin ilta odottaa sinua. Kaksi kansainvälisesti tunnustettua ryhmää, Vildá ja Mary Ann Kennedy, Lorne MacDougal ja Innes White, tuovat tuulahduksen sekä arktisesta pohjoisesta että kelttisaarilta. Saamelaisten joikujen mystiikka, kauniit Skotlannin gaelinkieliset laulut, harput ja säkkipillit...

 

VILDÁ

VILDÁn musiikki on uniikki yhdistelmä mystisiä joikuja, svengaavia rytmejä ja improvisaatiota. Vaikutteita ammennetaan saamelaisten vahvasta yhteydestä luontoon, nykypäivän popmusiikista sekä suomalaisesta kansanmusiikista. Hildá Länsmanin vaikuttavat joiut ja Viivi Maria Saarenkylän ilmeikäs harmonikka luovat dialogin, joka tempaisee kuulijan matkalle pohjoisen tuntureille, Saamenmaan tuulien tuiverrukseen - tyttömäisellä charmilla.

Viivi Maria Saarenkylä on kansainvälisissä musiikkikilpailuissa palkittu nuori harmonikkavirtuoosi ja Vuoden Harmonikkataiteilija 2018, jonka musiikkiin on lukuisilta keikkareissuilta tarttunut vivahteita eri puolilta maailmaa.

VILDÁn esikoisalbumi Vildaluodda - Wildprint julkaistiin huhtikuussa 2019 (Bafe’s Factory). Tänä vuonna yhtyeen ulkomaankiertueet suuntaavat Ranskaan, Espanjaan, Kanadaan, Ruotsiin ja Bulgariaan.

Hildá Länsman  – vocals, frame drum
Viivi Maria Saarenkylä  – accordion, live effects

  

Mary Ann Kennedy with Lorne MacDougal and Innes White

Glasgowilainen Mary Ann Kennedy varttui gaelinkielisessä, musikaalisessa perheessä, jonka juuret ovat Skotlannin saaristossa. Hänelle tunnusomainen lähestymistapa gaelinkielisiin lauluihin heijastaa hänen monipuolista taustaansa: Mary Ann Kennedyllä on klassisen musiikin koulutus, ja hän on toiminut mm. radio- ja televisiotoimittajana maailmanmusiikin parissa. Hänen aviomiehensä Nick Turner on toiminut pitkään hänen kumppaninaan paitsi laulunkirjoittajana, myös kokeellisten äänimaailmojen ja biomusiikin luomisessa.

Mary Ann Kennedy perusti gaelinkielisen ”superbändin”, Cliarin (voitti mm. Scots Trad Music Awardsin ’All-time’ Best Album -palkinnon). Hän on saavuttanut kaksi kertaa kultaa sekä Lorient International Harp -kilpailussa että Skotlannin gaelinkielisen taiteen, laulun ja kulttuurin festivaalissa National Mòdissa. Hänen uusin sooloalbuminsa Glaschu – Hometown Love Song (ARC Music) on kunnianosoitus hänen kotikaupungilleen – ja sen pimeälle puolelle.

Mary Ann Kennedy esiintyy The Arctic Celtic Gathering -festivaalilla Lorne MacDougallin ja Innes Whiten kanssa.

Carradalesta, Kintyrestä tuleva Lorne MacDougall on moderni säkkipillisti ja multi-instrumentalisti, joka on tunnettu tavastaan yhdistää saumattomasti oma äänimaailmansa elokuvien ja kulttisarjojen musiikkiin (mm. “Brave”, “How to Train Your Dragon”, “Doctor Who” ja “Thunderbirds”). MacDougall on ollut viisi vuotta kiertueella uraauurtavan folkyhtye The Tannahill Weaversin kanssa. Hän on myös osa huipputason säkkipillisteistä koostuvaa Tryst-kokoonpanoa, sekä ollut mukana lukuisissa modernia säkkipillirokkia soittavan Red Hot Chilli Pipersin julkaisuissa.

Gaelinkielinen, Dingwallista Skotlannista kotoisin oleva Innes White elää ja hengittää perinteistä skotlantilaista musiikkia. Nuoresta iästään huolimatta hän on maan kysytyimpiä instrumentalisteja, ja onkin soittanut pianoa, kitaraa ja mandoliinia mm. Karen Mathesonin ja John McCuskerin rinnalla. Hän on soittanut Royal Albert Hallissa ja vuonna 2016 Scots Trad Music Awards myönsi hänelle Instrumentalist of the Year -palkinnon.

Kesto n. 2h, sis. väliajan. Tilaa väliaikatarjoilut ennakkoon, niin pääset nauttimaan rennosta väliajasta valmiiksi katetussa pöydässä.

 

Korundin ravintolassa Lapin panimon olut-tasting

Hinta 8,00€ (4 eri makua, 1dl)

Lapin panimon tasting oluet:
Pyhä-Luosto Wilderness Lager
Saana Lapland Pale Ale
Hölmö Lapland Premium Lapland IPA
Loimu Smoky Lager

Tarjolla ennen konserttia klo 17.00 alkaen ja väliajalla.

2.11.2019 18:00–20:00