The Arctic Celtic Gathering festivaalin pääkonsertti: Toivo Tervaskanto & Áššu PERUTTU

Olet tässä: Etusivu / Tapahtumakalenteri / The Arctic Celtic Gathering festivaalin pääkonsertti: Toivo Tervaskanto & Áššu PERUTTU
Arctic Celtic.jpg

The Arctic Celtic Gathering festivaalin pääkonsertin esiintyjinä Toivo Tervaskanto & Áššu.

Toivo Tervaskanto (s.2007) on rovaniemeläinen koululainen ja harpputaiteilija, joka on jo 6-
vuotiaana tiennyt, että hänen instrumenttinsa on harppu. Harpussa Toivoa viehättää sen kaunis ääni. Harpun soittaminen on Toivon mielestä hauskaa ja Toivo harjoitteleekin joka päivä. Toivo on myös säveltänyt harpulle. Hänen harppuopettajansa Pauliina Kallio asuu Helsingissä ja on opettanut Toivoa etäyhteyden välityksellä vuodesta 2016 lähtien. Toivo on tähän asti soittanut 34-kielisellä Salvi Mia -vipuharpulla, mutta on juuri saamassa oman 47-kielisen pedaaliharpun, Camac Athenan.

Toivo on osallistunut Suomen harpistien järjestämille mestarikursseille vuosittain Helsingissä. Toivoa ovat opettaneet mm. Stefania Saglietti, Motoko Tanaka, Sivan Magen, Gwyneth Wentink ja Gabriella Bosio. Toivo on Lapin ainoa, ja ehkäpä koko maailman pohjoisin harpisti.

Ulla Pirttijärvi ja Áššu (=hiillos) luottaa perinteiseen joikuun. Ulla Pirttijärvi joikaa sukulaisistaan, läheisistään ja kotikylistään Utsjoesta ja Angelista. Norjalaiset Olav Torget ja Harald Skullerud täydentävät trion kielisoittimilla ja perkussioilla.

Yhtyeen ilmaisu ulottuu avarasta maalailusta ja minimalistisesta herkkyydestä iskeviin rytmeihin. Inspiraatiota on haettu länsiafrikkalaisesta traditiosta, mikä on vaikuttanut instrumentaatioon ja ainutlaatuiseen soundiin.

Debyyttilevy Áššu ilmestyi huhtikuussa 2019 ja kipusi välittömästi TWMC- ja WMCE-maailmanmusiikkilistoille.

Ulla Pirttijärvi: (FI): joiku
Olav Torget (NO): Baritonikitara, öljykanisterikitara, konting-luuttu
Harald Skullerud (NO): Perkussiot, kalimba, harmoni

Konsertti Korundin ravintolassa.
Kesto n. 1h 30min, ei väliaikaa.

14.11.2020 19:00–20:30