Tammikuun taiteilija: Risto Immonen

Olet tässä: Etusivu / Rovaniemen taidemuseo / Näyttelyt / Tammikuun taiteilija: Risto Immonen
Risto Immonen_nettiin.jpg

Lapin taiteilijaseuran tammikuun taiteilija Korundin ravintolassa on Risto Immonen.

Rovaniemellä, Muurolassa asuva ja työskentelevä Risto Immonen on ammattikuvanveistäjä. Koulutukseltaan hän on taideteollisuuden opettaja, seppämestari ja itseoppinut kuvanveistäjä.  

Immonen on työskennellyt omalla työpajallaan vuodesta 1982 lähtien. Hänen päämateriaalinaan on teräs, ruostumaton teräs , kupari, puu ja toisinaan myös kivi.  Veistokset syntyvät usein taontatekniikalla, jolloin vasaralla taotaan kuumana hehkuva rauta muotoonsa. Taonta luo teokselle sekä struktuurin että  tekstuurin.            

Veistosten abstraktit muodot ja aiheet kertovat elämästä, ilmiöistä, ajankohtaisista aiheista/ongelmista. Myös kansallinen kulttuuri, kirjallisuus ja muodot itsessään ovat läsnä veistoksissa.

Immonen on osallistunut lukuisiin yksityis- ja yhteisnäyttelyihin kotimaassa sekä ulkomailla. Hän on myös osallistunut useisiin kuvanveistosymposiumeihin eri puolilla maailmaa Euroopassa, Kiinassa, Venäjällä, Japanissa ja USA:ssa.

Hän on myös toteuttanut useita julkisia veistoksia Lapissa ja Suomessa sekä symposiumeissa ja näyttelyissä ympäri maailmaa.

Immonen on myös toiminut opettajana Lapin Yliopistossa, taiteiden tiedekunnassa. 

Taiteilijan yhteystiedot:
risto.immonen(at)pp3.inet.fi 

Lisätiedot:
Lapin taiteilijaseura_logo.jpg

1.1.2020 11:00–29.1.2020 18:00