Plukihäiriö Jazz & Blues -klubi: Tribute to Parker & Miles

Olet tässä: Etusivu / Tapahtumakalenteri / Plukihäiriö Jazz & Blues -klubi: Tribute to Parker & Miles
pLUKI 29.3. nettisivuille.jpg

Korundin ravintolassa kuullaan legendojen tuotantoa yhtyeen Pasi Lehtoranta saksofoni, Johannes Ruotsalainen trumpetti, Vesa Norvanto piano, Hannu Raudaskoski kontrabasso ja Uki Ollila rummut toimesta.

Historian kaksi merkittävintä jazz – muusikkoa lienevät saksofonisti Charlie Parker ja trumpetisti Miles Davis. Charles Parker, Jr., lempinimeltä Bird, oli virtuoosimainen soittaja ja nerokas improvisoija. Yhdessä Dizzy Gillespien kanssa hän oli vaikutusvaltaisin hahmo ”bebopiksi” kutsutun modernin jazzin synnyssä 1940-luvulla. Vuonna 1944 Charlie Parkerin ja Dizzy Gillespien tähdittämä Billy Eckstinen yhtye vieraili St. Louisissa. Davis pääsi soittamaan sairastuneen Buddy Andersonin tilalle kolmanneksi trumpetiksi pariksi viikoksi. Hän jätti pian opintonsa ja ryhtyi päätoimiseksi muusikoksi. Miles tunnettiin jatkuvana jazz – ilmaisun uudistajana. 60 – luvun lopulla hän sähköisti jazzin ja toi siihen mukaan elementtejä funk – ja pop – musiikista.

Plukihäiriö Jazz & Blues -klubit n. kerran kuussa Korundin ravintolassa. Luvassa rentoa yhdessäoloa elävän musiikin, juurevien rytmien ja lasillisten äärellä!

HUOM! KEIKAN ALOITUSAIKA POIKKEUKSELLISESTI KLO 21.00.

29.3.2019 21:00–23:00