Marraskuun taiteilija: Tuomas Korkalo - Zaum 2.0

Olet tässä: Etusivu / Rovaniemen taidemuseo / Näyttelyt / Marraskuun taiteilija: Tuomas Korkalo - Zaum 2.0
Tuomas Korkalo_960x540_nettiin.jpg

Lapin taiteilijaseuran marraskuun taiteilija Korundin ravintolassa on Tuomas Korkalo.

Olen Rovaniemellä asuva ja työskentelevä kuvataiteilija. Valmistuin kuvataiteilijaksi Imatran taidekoulusta vuonna 2008. Käytän taiteessani monia eri medioita piirtämisestä ja maalauksesta installaatioihin ja ympäristötaiteen menetelmiin. Pohdin taiteessani usein värin ja valon ominaisuuksia tilassa, sekä kuvataiteen teorian matemaattisia lainalaisuuksia suhteessa taiteen kaoottisen maailmaan. Oppiminen, matkustaminen ja vuorovaikutus on työskentelyssäni tärkeää. Olen osallistunut yksityis- ja ryhmänäyttelyihin Suomessa ja ulkomailla vuodesta 2000 alkaen.

Teoksiani löytyy muun muassa Jenny ja Antti Wihurin rahaston kokoelmasta Rovaniemen taidemuseolta, Aineen taidemuseolta, Pärnun nykytaiteen museon kokoelmista sekä Karjalan tasavallan taidemuseolta Petroskoista. Olen Taidemaalariliiton ja Lapin taiteilijaseuran jäsen.

Uusimpien teosteni lähtökohdat periytyvät Venäjän avantgarde-ajan maalauksista ja veistoksista.

Näyttelyn nimi Zaum on peräisin venäläisestä avantgardekirjallisuudesta jossa se tarkoitti runoilijan absoluuttista vapautta. Zaum muodostuu venäjän sanoista za, yli, ja um, mieli, se siis merkitsee järjentakaista sanaa ja kieltä. Zaumissa ei ole sääntöjä ja se on vapaa merkitsemään mitä vain.

Zaum 2.0 näyttely viittaa parhaillaan Kemin taidemuseossa olevaan laajempaan yksityisnäyttelyyni. Nämä Korundissa kuukauden taiteilijaseinällä olevat teokset ovat kuin rasavillejä pienempiä sisaruksia Kemin näyttelyni maalauksille.

Taiteilijatapaaminen Korundin kahvilassa to 14.11.2019 klo 18.00 Tervetuloa!

Taiteilijan yhteystiedot:
tuomas.korkalo(at)gmail.com

Kuva: Jyrki Poussu

Lisätiedot:

Lapin taiteilijaseura_logo.jpg

2.11.2019–28.11.2019 11:00–18:00