Lokakuun taiteilija: Liisa Karintaus

Olet tässä: Etusivu / Rovaniemen taidemuseo / Näyttelyt / Lokakuun taiteilija: Liisa Karintaus
Liisa Karintaus_nettiin960x540.jpg

Lapin taiteilijaseuran lokakuun taiteilija on Liisa Karintaus.

Liisa Karintaus (s.1977 Rovaniemen mlk, Muurola) on valmistunut kuvataideakatemiasta vuonna 2018. Hän on opiskellut taidetta myös Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnassa ja Concordian yliopiston kuvataiteen tiedekunnassa Montréalissa.

Yksityisnäyttelyitä taiteilijalla on ollut vuodesta 2002 lähtien kotimaassa ja ulkomailla ja hän on osallistunut yhteisnäyttelyihin vuodesta 2001. Edelliset näyttelyt olivat yksityisnäyttely Galleria A2:ssa Helsingissä sekä maisterinäyttelyt Exhibition Laboratoryssa ja Project Roomissa 2017, ryhmänäyttely Monma-galleriassa Sapporossa Japanissa 2018, kesänäyttely Tapanilassa 2019 sekä ryhmänäyttely Emil Cedercreuzin museossa Harjavallassa 2019.

Karintaus on työskennellyt residensseissä Tsekeissä, Saksassa, Italiassa ja Japanissa, sekä osallistunut kansainvälisiin taiteilijatapaamisiin ja symposiumeihin vuodesta 2001 Norjassa, Venäjällä, Iso-Britanniassa, Puolassa ja Istanbulissa.

Karintauksen teoksia on Suomen valtion, Suomen Taideyhdistyksen, Jenny ja Antti Wihurin / Rovaniemen taidemuseon ja Rovaniemen kaupungin taidekokoelmassa.

Tällä hetkellä Karintaus toimii osa-aikaisena apuopettajana materiaaliopissa Taideyliopiston Kuvataideakatemiassa Helsingissä.

Taiteilijan työskentelyä tukee Taiteen edistämiskeskuksen Näyttöapurahalautakunta.

Teostiedot:
Liisa Karintaus: Sarjasta Metsä freskohuoneessa IV, 2020. fresko levylle.

Taiteilijan yhteystiedot:
lkarintaus@gmail.com

Lisätiedot:
Lapin taiteilijaseura_logo.jpg

29.9.2020–1.11.2020 11:00–18:00