Liisa Karintaus - Metsän reunalla

Olet tässä: Etusivu / Rovaniemen taidemuseo / Näyttelyt / Liisa Karintaus - Metsän reunalla
Muurola_nettiin_960x540px.jpg

Metsän reunalla -näyttely kokoaa yhteen taidemaalari Liisa Karintauksen teoksia 20 vuoden ajalta. Karintaus käsittelee teoksissaan tilamuistoja ja lapsuuden maisemia, ihmisen suhdetta luontoon, maalauksen ja digitaalisuuden suhdetta sekä värin materiaalisuutta.

Liisa Karintaus (s. 1977) on kotoisin Rovaniemen Muurolasta. Metsän reunalla -näyttelyssä on esillä piirustuksia, maalauksia ja animaatioita sisältäviä installaatioita sekä uran alkuajoilta että aivan viime vuosilta.

– Viime vuosina maalauksen materiaalisuus on kiinnostanut minua. Se on tarkoittanut värien ja materiaalien opiskelua sekä maalien valmistamista osin kerätyistä materiaaleista. Maalausprosessi on laajentunut käsittelemään värin olemusta luonnossa, maalituubissa sekä kankaan pinnalla.

Uusimmat teokset ovat piirustuksia ja maalauksia. Maalauksissa Liisa Karintaus on käyttänyt öljyväriä, temperaa, kasviliimoja, hiiltä ja liituja. Teoksissaan Karintaus yhdistää lapsuuden maisemia nykypäivän kokemuksiin. Maalauksissa yhdistyvät niin muistot Muurolan havupuista kuin tämän päivän havainnot valosta. – Minulle on tärkeää, että työskentely voi edetä vapaasti ja intuitiivisesti, jolloin se voi johdattaa johonkin uuteen ja ennakoimattomaan.

Liisa Karintaus on valmistunut Kuvataideakatemian maalauksen osastolta vuonna 2018. Sitä ennen hän on opiskellut taidetta Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnassa ja Concordian yliopistossa Montréalissa. Hän on pitänyt lukuisia näyttelyitä kotimaassa ja ulkomailla 2000-luvun alusta alkaen. Karintaus on opettanut useilla kursseilla maalauksen materiaalioppia ja värejä sekä värin valmistamista luonnon lähteistä.

Näyttelyn yhteydessä julkaistaan Liisa Karintauksen tuotantoa esittelevä julkaisu. Taiteen edistämiskeskus on tukenut näyttelyn tekemistä.

Teoskuva: Muurola, yksityiskohta
2021, öljy, öljypastelli ja hiili kankaalle
(Kuva: Hanna Råst)


6.5.2022 0:00–21.8.2022 0:00