Kupillinen musiikkia 5 vuotta! VAPAA PÄÄSY

Olet tässä: Etusivu / Tapahtumakalenteri / Kupillinen musiikkia 5 vuotta! VAPAA PÄÄSY
Kupillinen 5.10. nettiin.jpg

Kupillinen musiikkia on täyttänyt tänä vuonna 5 vuotta, ja sitä juhlitaan lauantaina 5.10. klo 12-18 monipuolisella musiikkikattauksella.

Korundin kahvilassa esiintymässä on uljas joukko Rovaniemellä vaikuttavia taiteilijoita:  Auriga-puhallinkvintetti, huilisti Heli Haapala sekä klarinetisti Pekka Niskasen kanssa.Viulisti Riikka Silvonen ja tanssija Marjo Selin aktivoivat kuulijoita kirjainkisalla.  Rovaniemeläiset kuorot ja lauluryhmät ovat innostuneet Kupillisen musiikkia syntymäpäivien juhlinnasta, ja laulun lumoavuutta päivään luovat Seitakuoro, Punctum, Ylioppilaskuoron kvartetti ja Kvarttia vailla -kvartetti.

Mestaripelimanni Hannu Rahikainen tuo kansanmusiikkipoljentoa kaksirivisellään, ja sellisti Juuli Holma tarjoaa rauhoittavan Bach-hetken. Käyrätorvisti Ilkka Puputilta saadaan kuulla harvinaista soolokäyrätorvimusiikkia, ja hänen oppilaansa välkyttelevät vaskisoitintaan perinteisimmillä teoksilla. Piazzollan tangoetydit  nautitaan sarjana, jossa soittamassa ovat alttoviulisti Taru Lehto, Heli Haapala, viulisti Nina Ronkainen, Ilkka Puputti, oboisti Jonna Staas ja sellisti Lauri Angervo. Aino Helskyahon, Laura Raudaskosken, Petri Sindan ja Heli Haapalan muodostama huilukvartetti esiintyy ensimmäistä kertaa, ja konserttipäivän päättää Kunnan pojat rennolla otteellaan.

Kupillinen musiikkia on saanut Pohjolan Osuuspankilta tukea tähän syntymäpäiväjuhlintaan.

Tervetuloa nauttimaan musiikista ja Korundin kahvilan antimista!

Vapaa pääsy!

 

Ohjelma

12:00 Auriga  
Puhallinkvintetti Auriga soitti ihan ensimmäisessä Kupillinen musiikkia -konsertissa, joten sopii täydellisesti, että tämä monipuolinen kokoonpano puhaltaa Kupillisen 5-vuotissyntymäpäiväkonsertin alkusoiton. Aurigassa soittavat Heli Haapala, huilu, Jonna Staas, oboe, Pekka Niskanen, klarinetti, Ilkka Puputti, käyrätorvi ja Antal Mojzer, fagotti.

12:20 Pekka ja Heli 
Maailman parhaat huilu-klarinetti-duot katusoittajinakin marinoitujen Heli Haapalan ja Pekka Niskasen tulkitsemina. 

12:40 Kirjainkisa 
Viulisti Riikka Silvonen ja tanssija Marjo Selin tulkitsevat liikkein ja sävelin aakkosia. Tämä sopii pienillekin kuulijille!

13:15 Ylioppilaskuoron kvartetti 
Lapin ylioppilaskuoron innokkaimmat laulajat nauttivat pienkokoonpanossa laulamisesta. 

13:35 Mestaripelimanni Hannu Rahikainen 
Hannun kaksirivinen on takuuvarma juurevan tunnelman luoja.

13:55 Helin huilusoolot
Helin hetkessä kuullaan huilistin suosikkisooloteokset. Mitähä teoksia Helin nuotistosta lauantaiksi valikoituu…

14:30 Ilkka ja oppilaat 
Ilkka Puputti näyttää sekä instrumenttinsa monipuolisuuden että oman virtuoosisuutensa Kalevi Ahon teoksella Solo X. Ilkan oppilaat tunnelmoivat perinteisemmin sävelin. 

14:50 Jousitrion lumoa
Reetta Kataja, Taru Lehto ja Lauri Angervo taikovat soittimistaan kultivoituneita säveliä. 

15:10 Piazzolla-sarja 
Joukko Lapin kamariorkesterin muusikoita esittää Piazzollan kuusi tangoetydiä sarjana. Nämä kappaleet on sävelletty huilulle tai viululle, mutta nyt niitä kuullaan näiden soittimien lisäksi oboen, käyrätorven, alttoviulun ja sellon sävelin. Soittamassa ovat Taru Lehto, Heli Haapala, Nina Ronkainen, Ilkka Puputti, Jonna Staas ja Lauri Angervo. 

15:45 Punctum 
Vanhan musiikin lauluyhtye Punctumin jäsenet loihtivat suloäänillään keskiajan ja renessanssin tunnelmia kiireiseen nykyaikaan. 

16:05 Juuli ja Bach 
Sellisti Juuli Holma syventyy Bachin soolosellosarjaan. Bach oli kahvifani, joten tämä kannattaa ehdottomasti kuunnella kahvikupin kera. 

16:25 Huilukvartetti 
Tätä ensembleä et ole kuullut aikaisemmin. Aino Helskyahon, Laura Raudaskosken, Petri Sindan ja Heli Haapalan muodostama huilukvartetti pirteissä ja huilistisissa tunnelmissa. 

17:00 Seitakuoro 
Maineikas Seitakuoro tuo terveiset Tallinnan laulujuhlista, joissa vieraili tämän vuoden kesällä. 

17:20 Kvarttia vailla 
Viihteellistä musiikkia ajalta, jolloin c-kasetti oli in. 

17:40 Kunnan pojat 
Kunnan poikien rytmitaju sopii niin synttäreille kuin vakavampiinkin tilaisuuksiin. 

Käy kurkkaamassa Kupillisen musiikkia blogia osoitteessa www.kupillinenmusiikkia.fi.

Muutokset mahdollisia.

 

PohjolanOP_vaaka_4V_oikea_uusi.jpg

5.10.2019 12:00–18:00
vapaa pääsy - free entrance
Osta lippuBuy ticket