Korundijazz 2019

Olet tässä: Etusivu / Tapahtumakalenteri / Korundijazz 2019
korundijazz  2019 nettisivuille.jpg

Musiikin, taiteen ja arkkitehtuurin yhdistävä Korundijazz järjestetään neljättä kertaa Kulttuuritalo Korundissa 16-17.11.2019. Aina loppuunmyyty Korundijazz kutsuu kulttuurinnälkäisiä harvinaislaatuisiin poikkitaiteellisiin kohtaamisiin.

Elävä musiikki, satumaiset taideteokset ja ainutlaatuinen arkkitehtuuri kietovat kävijänsä lämpöiseen syleilyyn, josta ei tarvitse irrottautua koko iltana.

OHJELMA:

klo 19.00-20.00 Jazzlava (ravintola): Beatback: Hardbop special!
Oulun konservatorion opiskelijoiden hardbop konsertti. Ohjelmisto on kattaus 1960-luvun jazzlegendojen Wayne Shorter, That Jones, Horace Silver, Duke Pierson ja Joe Hendersson kappaleista.

Anni Teeri/laulu
AliisaLaajala/laulu
Alli Haapamäki/laulu
Tommi Kuisma/basso
Ilari Kinnunen/rummut
Jere Harjuniemi/kitara
Severi Seppänen/kitara
Tuuli Tuovinen/piano
Sauli Rantakeisu/pasuuna
Elmeri Karjalainen/saksofoni

klo 20.00-21.00 Korundi-sali: Norrbotten Big band feat Sami Pitkämö
Ruotsin ylpeys, ammatti big band Norrbotten big band saapuu ensi kertaa Korundiin. Tämä maineikas yhtye on kiertänyt niin pohjoismaita, eurooppaa kuin amerikkaa eri solistien kanssa ja ollut mm. Grammy-ehdokkaana USA:ssa 2011 . Tällä kertaa NBB esiintyy kaikkien tunteman Sami Pitkämön kanssa. Ohjemistoon on valittu perinteisten Sinatra tulkintojen lisäksi Sami omia kappaleita, joita hän on levyttänyt UMO Jazz Orkesterin kanssa.

21.00-22.00 Jazzlava (ravintola): Peela
Peela on nuoren sukupolven kärkimuusikoista koostuva yhtye Helsingistä, joka esittää pääasiassa kitaristi/säveltäjä Johannes Granrothin energisiä kappaleita. He käyttävät vaikutteita jazzista, funkrokista ja neo-soulista luodakseen kokonaisuutta, jossa improvisaatio, vahvat melodiat sekä mukaansatempaavat rytmit ovat keskeisessä roolissa. Peelan musiikki on instrumentaalipainotteista, mutta koristautuu toisinaan Maja Mannilan virtuoosimaisen lalun myötä. Noin kolme vuotta aktiivisesti keikkaillut yhtye julkaisi esikoisalbuminsa "Layers" toukokuussa 2018, ja työstää parhaimmillaan seuraavaa julkaisua.

Johannes Granroth - Kitara
Johan Dahlbo - Rummut
Maja Mannila - Laulu, Koskettimet
Sami Leponiemi - Saksofoni
Antti Ahoniemi - Basso
Mikko Antila - Perkussiot

klo 22.00-23.00 Korundi-sali: Sami Saari & Jazzpojat
Sami Saari ja Jazzpojat -yhtyeen musiikki on korvia hivelevää ja tanssittavan svengaavaa jazzia ja soulia meiltä ja muualta. Suomalaisen soulmusiikin pienviljelijänä ja suurkuluttajana tunnettu Saari on aina ollut sielultaan jazzmies, ja on siitä syystä koonnut yhtyeen jossa vahva solismi sekä pettämätön svengi yhdistävät voimansa karismaattisen solistin kanssa.

“Vaatii suoranaista rohkeutta tehdä näin häpeilemättömän viihdyttävää jazzia kuin Saari hienon yhtyeensä kanssa tekee.” – Mari Koppinen, Helsingin Sanomat

Sami Saari /laulu
Eero Seppä/kontrabasso
Ville Pynssi /rummut
Mikael Myrskog/piano

klo 23.00- 01.00 Jazzlava (ravintola): Jazzjamit
Illan kruunaa jazzjamit, jolloin lava on vapaa kaikille illan muusikoille.

Housebändinä toimii Jaskan Kavereiden Jazzcombo:
Mikko Silander /rummut
Vesa Norvanto /piano
Jouko Isokangas /basso
Tapio Maunuvaara /trp

Liput alk. 
50€ ennakkoon
60€ ovelta

16.11.2019 19:00–23:59
alk. 50€/ennakkoon, 60€/ovelta
Osta lippuBuy ticket