Kesäkuun taiteilija: Simi Susanna Ruotsalainen - Food Chain

Olet tässä: Etusivu / Rovaniemen taidemuseo / Näyttelyt / Kesäkuun taiteilija: Simi Susanna Ruotsalainen - Food Chain
simisruotsalainen_960x540.jpg

Lapin taiteilijaseuran kesäkuun taiteilija on Simi Susanna Ruotsalainen.

Simi Susanna Ruotsalainen (TaM) on rovaniemeläinen mediataiteilija ja valokuvaaja. Hänen pääasialliset mediuminsa taiteilijana ovat animaatio, video sekä perinteiset ja kokeelliset valokuvatekniikat, joiden yhdistelmiä ja erilaisia ilmaisutapoja kerrostamalla teokset useimmiten rakentuvat. Erityisesti viime aikoina Ruotsalainen on keskittynyt taiteessaan kuvatun materiaalin, animaation, valokuvan ja niihin yhdistetyn tekstin audiovisuaalisiin kombinaatioihin.

Simi Susanna Ruotsalainen on syntynyt, kasvanut ja asuu Lapissa, joten pohjoisuus, arktiset alueet ja erityisesti paikalliset, luontoon ja yhteiskuntaan liittyvät aiheet ovat usein läsnä hänen teostensa teemoissa. Muita Ruotsalaisen usein käsittelemiä aihepiirejä ovat mm. alueelliset ja globaalit ympäristökysymykset, sukupuoli, tasa-arvo sekä feminismi.

Food chain- näyttely koostuu kahdesta teoskokonaisuudesta: Trophic cascade-valokuvainstallaatio kommentoi hyönteisten lajikatoa sekä ihmisen ja ilmastonmuutoksen vaikutusta siihen. Videoteos Microplasticide käsittelee mikromuovia erityisesti vesistöissä sekä sitä, miten muovi kulkee ravintoketjussa aina ihmisen ravintoon asti.

Taiteilijatapaaminen torstaina 13.6. 2019 klo 18-20 Korundin ravintolassa. Tervetuloa!

Valokuva: Simi Susanna Ruotsalainen

Yhteystiedot:
susanna.ruotsalainen@gmail.com  

Lisätiedot:

Lapin taiteilijaseura_logo.jpg

1.6.2019–28.6.2019 11:00–18:00