Ilona Kivijärvi: Taivaan merkit - Incognito ja viimeinen sarvikuono

Olet tässä: Etusivu / Rovaniemen taidemuseo / Näyttelyt / Ilona Kivijärvi: Taivaan merkit - Incognito ja viimeinen sarvikuono
häntä_nettiin.jpg

Ilona Kivijärvi (s. 1960) tunnetaan parhaiten kuva-, performanssi- ja tekstiilitaiteilijana. Kivijärven näyttely Taivaan merkit - Incognito ja viimeinen sarvikuono nähdään Rovaniemen taidemuseossa talvella 2020.

Ilona Kivijärvi yhdistää taiteen tekemisen tekniikat omaleimaisella tavalla. Pohjoisen taiteilijalle luontokokemus nousee myös vahvaksi teemaksi ja sitä kuvastaa näyttelyn nimikin.
- Näyttelyn nimi muotoutui silloin, kun luin uutisen sukupuuttoon kuolevan eläimen kohtalosta. Koen, että kaikki tekomme vaikuttavat tasapainoon maailmassa, jonka olemme muuttaneet omien tarpeidemme laboratorioksi.

Näyttelyssä yhdistyy mennyt ja tuleva. Omien sanojensa mukaan Kivijärvi katsoo ”vain vähän” taakseen, päivittääkseen jo nähdyn ja tehdyn.
-Uudet teokset ovat aina edeltäjiensä lapsia. Olen intuition palvelija. Kunnioitukseni taiteen ja elämän energioihin on minulle pyhää.

 
6.11.2020–31.1.2021 11:00–18:00