ISEAS: Keskustelu

Olet tässä: Etusivu / Rovaniemen taidemuseo / Näyttelyhistoria / ISEAS: Keskustelu
Näyttelyt 2014-
IMG_4603_nettiin_960x540px.jpg

ISEAS (International Socially Engaged Art Symposium) toteutti Äkäslompolossa symposiumin elokuussa 2020 ja tammikuussa 2021. Symposiumiin osallistui 17 taiteilijaa ja tutkijaa sekä 75 paikallista. Symposiumin tavoite oli taideperusteinen konfliktisovittelu ja siitä syntynyt näyttely nähdään Rovaniemen taidemuseossa 18.6.-12.9.2021.

Näyttelyssä on esillä dokumentaarisia tallenteita, taiteellisia tutkimuksia ja taideteoksia kolmesta aihepiiristä: metsäkiistat, kaivoskonflikti sekä luonnon voimat. Näyttelyssä nähdään myös iranilaisen Amir Abdin ja Linus Westerlundin kuvaamia videoita sekä Touko Hujasen valokuvia. Näyttelyn taiteellisena johtajana toimii kuraattori, kuvataiteilija ja symposiumin luoja Katja Juhola.

Metsäkiista-ryhmässä työskentelivät taiteilija Katja Juhola, espanjalaistaustainen taiteilija Misha del Val, taidemaalari Satu Kalliokuusi ja metsätutkija Ville Hallikainen. Teoksissa taiteilijat käyttävät omia ilmaisukeinojaan, kuten maalaustaidetta ja videotaidetta.

Kaivoskonflikti-ryhmässä teeman alla työskentelivät kittiläläinen taidemaalari Raisa Raekallio, kolarilainen yhteisötaiteilija Tanja Koistinen, valokuvaaja Meeri Koutaniemi ja tutkija Joette Crosier. Näyttelyssä esitetään myös Timo Jokelan videoteos Kuerin matka, joka kommentoi Hannukaisen kaivoskiistaa.

Luonnon voimat -ryhmän teoreettisena lähtökohtana on yhteisötaiteen dialogin laajentaminen ihmisistä ei-inhimilliseen luontoon sekä luonnon henkiin. Ryhmässä toimivat chileläinen koreografi Hugo Peña, romanialainen Smaranda Moldovan, rovaniemeläinen Maria Huhmarniemi sekä englantilainen tutkija Francis Joy.

ISEAS 2020-21 on toteutettu Koneen säätiön tuella.

More info in English


18.6.2021 0:00–12.9.2021 0:00