Etusivu / Kulttuuritalo Korundi / Lapin Kamariorkesteri

 Lapin kamariorkesterin logo.jpg
             Lapin kamariorkesteri perustettiin v. 1972. Se on Suomen ja koko EU-alueen pohjoisin ammattikamariorkesteri. Rovaniemeä kotipaikkanaan pitävä orkesteri on alueorkesteri, joka esiintyy niin Lapin läänissä kuin koko Pohjoiskalotilla ja ympäri Suomea. John Storgårds on ollut orkesterin taiteellisena johtajana syksystä 1996.
Lapin kamariorkesteri on saanut Kulttuuritalo Korundista uuden konserttisalin ja työtilat. Orkesteri on tehnyt yhteistyötä mm. BBC Filharmonikkojen ja tänä syksynä mm. Suomen Kansallisoopperan kanssa.
Orkesterin profiiliin kuuluu jatkuvat Suomen ensiesitykset kaikkien aikakausien kansainvälisten säveltäjien teoksista ja se on kantaesittänyt useiden merkittävien säveltäjien teoksia (mm. Kalevi Aho, Bent Sørensen, David Mariv ja Sunleif Rasmussen). Orkesteri vierailee syksyllä 2014 mm. Proms-festivaaleilla Lontoossa ja Carinthischer Sommer festivaalilla Itävallassa.
TV 1 myönsi Vuoden Valopilkku 2003-palkinnon Kalevi Ahon Luostosinfonialle, jonka kantaesittivät Luostotunturilla Lapin kamariorkesteri ja Radion Sinfoniaorkesteri. Lapin taidetoimikunta antoi orkesterille v. 2000 läänin taidepal-kinnon.
Yleisradio valitsi Vuoden 2009 levyksi Kalevi Ahon Rituals -levyn. Vagn Holmboen Kamarisinfoniat –levy (Dacapo)on saanut loistavat arvostelut ympäri maailmaa ja se nimitettiin Gramophone Award 2013 ehdokkaaksi.. Orkesterin viimeisin levy on puhallinkvintetin (Dacapo)Motion/Emotion.

detailsInstruments.jpg

Lapin kamariorkesterin www-sivujen kuvat: Marco Borggreve ja Arto Liiti

Bookmark and Share