Etusivu / Kulttuuritalo Korundi / Lapin Kamariorkesteri

 Lapin kamariorkesterin logo.jpg
 Lapin kamariorkesteri perustettiin v. 1972. Se on Suomen ja koko EU-alueen pohjoisin ammattikamariorkesteri. Rovaniemeä kotipaikkanaan pitävä orkesteri on alueorkesteri, joka esiintyy niin Lapin läänissä kuin koko Pohjoiskalotilla ja ympäri Suomea. Lapin kamariorkesteri on saanut Kulttuuritalo Korundista uuden konserttisalin ja työtilat, jossa on myös Rovaniemen taidemuseo. Orkesteri on kysytty vierailija eri festivaaleilla, se on konsertoinut mm. Tampere Biennalessa, Viitasaaren Musiikin aika –festivaaleilla, Algerian sinfoniaorkesterifestivaaleilla, Pohjoismaisilla musiikkipäivillä, Pohjois-Norjan juhlaviikoilla ja Korsholman musiikkijuhlilla sekä Luosto-Classic -tapahtumassa. Orkesteri on vieraillut myös Helsingin kaupunginorkesterin klassikkosarjassa.

Orkesterin profiiliin kuuluu jatkuvat Suomen ensiesitykset kaikkien aikakausien kansainvälisten säveltäjien teoksista ja se on kantaesittänyt useiden merkittävien säveltäjien teoksia (mm. Aulis Sallinen, Kalevi Aho, Pehr Henrik Nordgren ja Jószef Sári).
 
TV 1 myönsi Lapin kamariorkesterille ja kapellimestari John Storgårdsille Vuoden Valopilkku 1998 kunniakirjan. Lapin taidetoimikunta antoi orkesterille v. 2000 läänin taidepalkinnon. Kapellimestari John Storgårds sai Rovaniemen kaupungin ja maalaiskunnan yhteisen kulttuuripalkinnon v. 2000. TV 1 myönsi säveltäjä Kalevi Ahon Luostosinfonialle Vuoden valopilkku 2003 -palkinnon. Luostosinfonian kantaesittivät Luostotunturilla Lapin kamariorkesteri ja Radion sinfoniaorkesteri.

Yleisradio valitsi Vuoden 2009 levyksi Kalevi Ahon Rituals -levyn. Vagn Holmboe Kamarisinfoniat –levy (Dacapo)on saanut loistavat arvostelut ympäri maailmaa. Orkesterin viimeisin levy on puhallinkvintetin (Dacapo)
Motion/Emotion.

            .

detailsInstruments.jpg

Lapin kamariorkesterin www-sivujen kuvat: Marco Borggreve ja Arto Liiti

Bookmark and Share