WAU -taidetyöpajat Kouluille ja päiväkodeille

Olet tässä: Etusivu / Rovaniemen taidemuseo / Näyttelyt / WAU -taidetyöpajat Kouluille ja päiväkodeille
WaU työpaja.jpg

Länsiaustralialaisen nykytaiteen näyttely WAu! tarjoaa tilaisuuden tutustua kaukaisen, mutta niin kiehtovan Australian kulttuuriin aboriginaalitaiteen, valokuvan, videon ja grafiikan kautta.

Liitytkö heimoon? Työpajoissamme perehdymme oman mantereensa yksinvaltiaaseen niin maantieteellisiltä, sosiaalisilta kuin historiallisilta kanteilta. Leikin, kasvomaalauksen, eläytymisen ja kuvataiteen keinoin toteutettavat työpajat huipentuvat kertomuksiin siitä, mistä me suomalaiset itse tulemme.

Taidetyöpajat ovat suunnitelleet ja toteuttaneet Lapin yliopiston kuvataidekasvatuksen opiskelijat.

Wau! Taidetyöpaja 4-12-vuotiaille
Johdatamme ryhmää tarinallisuuden ja eläytymisen kautta läpi aboriginaalien kulttuurin kirjon. Kuuma hiekka polttaa jalkoja. Askel vaatii varovaisuutta ja pienikin virhe voi merkitä eroa lounaan ja kahden päivän nälän välillä. Yhdessä ryhmä tuottaa Australian aboriginaalien taiteen innoittamana yhteisöllisen, pistemaalaustekniikalla toteutetun taideteoksen, jossa pohditaan omaa suhdetta lähiympäristöön ja omaan kulttuuriin.

Taidetyöpaja yli 12-vuotiaille tai aikuisille
Ryhmä perehtyy vetäjien avulla monitahoiseen Australiaan nykytaiteen kautta. Lukuisat pistemaalaukset antavat näköalan aboriginaalien riitteihin ja maailmankatsomukseen. Viivan nykyhetkeen vetää Brad Rimmerin valokuvakavalkadi australialaisen pikkukylän asukkaiden todellisuudesta. Historiallisen matkan päätteeksi luodaan maalaus, johon hahmotellaan omia symboleja, pohditaan oman elämän ympäristöjä sekä elämäntapahtumien merkitystä omassa kartassa. Mikä on meidän omaa kulttuuriamme, mitä haluamme säilyttää siitä ja minkä säilymisen puolesta pelkäämme?

Aika: Järjestetään ma-pe klo 8.30–16 välisenä aikana 25.5. asti
Kesto: 1,5 h sisältää tutustumisen näyttelyyn ja työpajatoiminnan
Kohderyhmä: 4 ikävuodesta alkaen
Määrä: Ryhmän koko max. 25 henkeä
Hinta: Työpajat ovat maksuttomia Rovaniemen alueen kouluille ja päiväkodeille.
Varaukset: Kaija Kähkönen 016-322 2237 / Varauksia ei oteta s-postilla eikä tekstiviesteinä

12.3.2018 8:30–25.5.2018 16:00