Tammikuun taiteilija: Lea Viita

Olet tässä: Etusivu / Rovaniemen taidemuseo / Näyttelyt / Tammikuun taiteilija: Lea Viita
Viita_Lea.JPG

Viita asuu ja työskentelee Kemijärven Luusuan kylässä. Hän on osallistunut lukuisiin näyttelyihin 1990-luvulta alkaen.

Taiteilija Lea Viita kertoo:

Korundin seinällä olevat uusimmat teokseni näyttävät luontokuvilta. Olen lisännyt niihin useista kerroksia hitaasti tai vauhdikkaasti. Eräitä maalauksia olen työstänyt useita vuosia (esim. Scrap Art V, 2014 – 2017. Ensimmäinen mieleinen työvaihe on valmistaa puinen raami, kiinnittää siihen paksu pellava onnistuneesti ja levittää suurella siveltimellä useita pohjamaalikerroksia pintaan.

Vuonna 2009 kuvasin triptyykin Northern Figures -syntyvaiheet ja valmistin kuvakirjan kertomusta varten. Nykyisillä välineillä on helppoa dokumentoida työskentelyn vaiheet yksityiskohtineen ja sivuhuomautuksineen muistoksi ja muistin virkistämiseksi. Maalausten yksityiskohdat ovat käyttökelpoisia teoksen lähemmässä tarkastelussa ja vaikka tuotteistamisessa.

Malausteni kerroksissa on tallentuneet valmistusvuosien aikaiset tunteet ja kokemukset sekä hyvistä että huonoista aikakausista, rumasta tai kauniista säästä tai erilaisista kriiseistä maailmalla.

Monesti valmiilta vaikuttavat vaiheet peittyvät jopa suunnittelemattomasta tunnepurkauksesta. Tarvitaan lisää mielenkiintoisia värikerroksia, yksityiskohtien täydennyksiä, tyylittelyä ja joidenkin kohtien säästämistä, kunnes mikään kohta teoksessa ei enää häiritse.

Lopputulos ja tarkoitus on luoda yhtenäinen ja visuaalisesti melkein valmis teos, joka toivottavasti antaa katsojalle tapahtumista käsityksen tai uutta ajatusta, joka joko sopii hänen omaan pirtaansa tai sitten ei.

Viita asuu ja työskentelee Kemijärven Luusuan kylässä. Hän on osallistunut lukuisiin näyttelyihin 1990-luvulta alkaen.


Teostiedot: Scrap Art -sarjaa, nro VII (yksityiskohta). Sekatekniikka. 2017.

Taiteilijan yhteystiedot:
leaviita@gmail.com

Lisätiedot:
Lapin taiteilijaseura
Kairatie 3
96100 ROVANIEMI
Puh. 050 406 3632
lapintaiteilijaseura@gmail.com
www.lapintaiteilijaseura.fi

30.12.2017 11:00–27.1.2018 18:00